Gå til indhold
Elgiganten oplever utrolig efterspørgsel på ventilatorer på grund af den massive sommervarme og har solgt et køleprodukt i minuttet gennem de seneste uger.
Elgiganten oplever utrolig efterspørgsel på ventilatorer på grund af den massive sommervarme og har solgt et køleprodukt i minuttet gennem de seneste uger.

Pressemeddelelse -

Vanvittige tal i varmen: Sælger et produkt i minuttet

Glohede nordboere er i færd med at tømme lagrene for ventilatorer og aircondition godt og grundigt. ”Det er gået helt amok. Totalt har vi solgt et køleprodukt hvert eneste minut,” fortæller Elgigantens salgschef. 

Sommerens bagende hede betyder ikke alene varmerekorder hos DMI. Også hos Elgiganten er man nødt til at justere historiebøgerne.

”Vi har simpelthen aldrig oplevet noget lignende. Salget af de klassiske sommerlige sæsonprodukter som ventilatorer og aircondition er gået helt amok. Danskerne valfarter til vores butikker for at sikre sig kølende produkter, og butikshylderne og vores lagre når nærmest ikke at blive fyldt op før de er tømt igen,” siger Jonathan Lorentzen, salgschef i Elgiganten.

Efter at have taget et kig på de seneste salgstal kan han fastslå et relativt vanvittigt faktum:

”Siden varmeperioden begyndte herhjemme har vi på nordisk niveau faktisk solgt et køleprodukt hvert eneste minut vi har haft åbent. Totalt set er salget af denne type produkter steget med 400 procent når man sammenligner med de samme uger sidste år,” siger Jonathan Lorentzen.

I alt er der de seneste 3 måneder solgt langt over 10.000 kølende produkter alene i Elgiganten i Danmark.

Tømte lagre viser hvor vanvittigt vejret er

Selvom den ekstreme varme betyder at hylderne i Elgiganten altså nu begynder at blive tømt for kølende produkter, så forsikrer salgschefen, at der bliver gjort alt for at hjembringe nye forsyninger til varme-plagede danskere.

”I de allerfleste tilfælde er vi rigtig gode til at forudsige vores kunders sommerbehov, men den her sommer har nok overrasket alle. Når det er så varmt i så lang tid og i så stort et geografisk område, ja så bliver det udfordrende selv for os at følge med efterspørgslen, og det siger altså noget om hvor vanvittigt sommer-vejret er i år,” siger Jonathan Lorentzen, der lover at Elgiganten og hans team gør alt hvad der står i deres magt for at skaffe så mange kølende produkter hjem som det overhovedet er muligt.

”Vi gør alt hvad vi kan for at få hentet nye sendinger hjem, og de bliver i disse dage løbende leveret ud til vores butikker rundt om i landet, men de ryger til gengæld også virkelig, virkelig hurtigt for tiden, så det gælder om at være vaks før naboen får fingrene i den sidste ventilator, siger Jonathan Lorentzen fra Elgiganten.

Varmepumper sælger som varmt brød

Jonathan Lorentzen fortæller videre at varmen og den skrantende lagerbeholdning af de traditionelle ventilatorer og aircondition-produkter har gjort at et klassisk vinterprodukt faktisk er blevet populært denne sommer – nemlig varmepumpen, ironisk nok.

”Vi her oppe i nord har en tendens til at glemme, at varmepumper ikke bare kan pumpe varm luft ind i vores huse, men også kold luft. I takt med at den massive varme er fortsat har vi mærket en markant stigende interesse for varmepumper i forhold til en normal sommer. Folk finder ud af, at selv om det selvsagt er en investering at anskaffe sig en varmepumpe, så er man i hvert fald godt beredt, både for hårde vintermåneder og for glohede sommeruger,” siger Jonathan Lorentzen, salgschef i Elgiganten.

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2017/18 for i alt 6,2 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2017/18 omsatte for 37,3 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark