Gå til indhold
Tips der redder din mobil i kulden

Pressemeddelelse -

Tips der redder din mobil i kulden

Hvorfor bliver din mobil påvirket af sne og kulde - og hvordan passer du bedst på den, når vejret bider fra sig? Her er tipsene.

Mens sneen daler udenfor og kuldegraderne presser sig på, så har du måske opdaget, at nogle af dine elektroniske produkter opfører sig anderledes end normalt.

Alle elektroniske produkter, mobiltelefoner inkluderet, kan nemlig blive påvirket af sne og kulde. Batterikapaciteten kan blive midlertidigt nedsat og displayet kan måske virke sejt og trægt - bare for at nævne et par eksempler.

”Hvis du kan huske noget af det, du lærte i naturfag i skolen, så ved du, at kemiske og fysiske processer kan blive trægere jo koldere det er. Det er netop det mange oplever i øjeblikket, hvor Danmark rammes af kulde og sne, der kan gøre, at mobilen ikke fungerer helt som den plejer,” siger Allan Pedersen, salgschef for telefoni i Elgiganten.

Alle mobiler skal tåle en normal dansk vinter

Men hvor meget kulde og vinter tåler dagens højteknologiske telefoner egentlig?

”Alle mobiler som sælges på det danske marked skal kunne tåle dansk vintervejr, så længe du holder dig indenfor producenternes generelle anvisninger og bruger sund fornuft. Du skal kunne bruge telefonen akkurat som om sommeren, men det siger næsten sig selv, at det vil være en fordel at prøve at holde mobilen så varm og så tør som muligt,” siger Allan Pedersen.

Et tip, der kan hjælpe vinterkolde mobiler, er at opbevare dem i en lomme nær kroppen, så du undgår at den bliver alt for kold. Inderlommen kan være en vinder her.

”Hvis du bruger mobilen et stykke tid udenfor, så den bliver meget kold, og derefter lægger den i en varm inderlomme, så er der dog risiko for, at der vil kunne opstå kondens. For at undgå kondens bør opvarmningen af mobilen derfor ske så gradvist som muligt. Det enkleste og bedste er at lægge mobilen lidt køligere, når du kommer hjem, og så hente den ind i stuen senere,” siger Allan Pedersen.

Et andet trick kan være at anskaffe sig et mobilcover eller et etui. Disse beskyttelses-etuier vil til en vis grad være med til at beskytte mobilen mod koldt vejr, i tillæg til at de beskytter ganske godt, hvis mobilen skulle rutsje ud af en kold og glat hånd.

Vandafvisende mobiler

Men findes der mobilmodeller på markedet i dag, som tåler kulde bedre end andre? Nej, ikke decideret, mener Elgigantens salgschef, Allan Pedersen.

Når det gælder Kong Vinter, så bider han lige hårdt uanset hvilken producent du køber telefon fra.

”Vandafvisende mobiler kan imidlertid have en lille fordel på kolde dage, og her har flere producenter velegnede modeller,” siger Allan Pedersen.

På trods af, at mange oplever visse udfordringer med mobiltelefonerne om vinteren, har hverken Elgiganten eller værkstederne kæden samarbejder med registreret nogen decideret opgang i antallet af reparationer i den seneste tid.

Følger man sund fornuft og tipsene her bør man altså ikke være bekymret for sin mobil

Få mobiler bliver skadet af kulden

Allan Pedersen påpeger, at det beviser, at dansk vinter i det store og hele ikke formår at sætte dagens mobiltelefoner ud af spillet i nogen større grad.

”Man skal kunne stole på, at mobilen fungerer, selv når det er koldt og snevejr udenfor. Vi får også kun en begrænset mængde mobiltelefoner ind, hvor der er opstået skader som følge af kulden," siger salgschef Allan Pedersen. 

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.000 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2016/17 for i alt 5,9 milliarder danske kroner.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen. Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark