Gå til indhold
Sværest at finde julegave til kæresten

Pressemeddelelse -

Sværest at finde julegave til kæresten

Det er vanskeligst at købe julegave til partneren, viser en spørgeundersøgelse. En mislykket gave kan så tvivl om forholdet, mener forsker.

– Det er tydeligt, at mange kæmper med at finde den rette gave. Gaveidéer til ægtefælle og partner er blandt det vi bliver spurgt suverænt mest om. Det er måske ikke så vanskeligt at forstå, for man ønsker jo, at gaverne til kvinden eller manden i sit liv virkelig skal være et pletskud, siger administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Hver fjerde dansker synes det er sværest at købe julegave til ægtefælle/partner. 17 procent svarer at det er vanskeligst at købe gave til forældre, mens 11 procent synes gavekøb til egne børn er det sværeste. Det fremgår af en spørgeundersøgelse, som Yougov har lavet for Elgiganten.

– En vellykket gave bekræfter relationen til modtageren, mens en mislykket gave kan så tvivl om relationen. Nære relationer betyder mere. Derfor står mere på spil, når man køber gave til partneren, siger Anita Borch, der forsker ved det det norske Statens institutt for forbruksforskning.

Alligevel er det muligt at komme helskindet igennem et fejlkøb til kæresten.

– Nogle tager meget på vej over en mislykket gave, mens andre er lidt ligeglade. Hvis tanken bag gaven er god eller giveren tydeligvis har brugt lang tid på gaven, så dæmpes risikoen for at fiaskoen tages ilde op, siger Anita Borch.

Elgigantens julesang bliver i år fremført af Tiril Larsen - hør sangen her


Undgå badevægt til konen

For ni ud af ti danskere er det vigtigt at gaven falder i modtagerens smag, viser undersøgelsen.

– En gave som ikke rammer rigtigt kan afsløre, at du ikke har set partnerens behov. Hvad der er en sikker gave vil dermed variere fra modtager til modtager, siger Anita Borch.

Gaven bør stå i forhold til relationen du har til modtageren.

– Det er for eksempel tvivlsomt om konen bliver glad for en badevægt under træet, siger Anita Borch.

For at hjælpe kunderne med at vælge rigtig gave, har Elgiganten udviklet en julegavehhælper på nettet.

– Vi spurgte først 10.000 danskere i alle aldre hvad de ønsker sig. Baseret på svarene har vi så lavet en enkel tjeneste, hvor man kan taste ind hvem man skal købe til, og så få gode forslag, siger Peder Stedal.

Udsætter gavekøb

Halvdelen venter til den sidste uge før juleaften med at gøre gavehandlen færdig, viser undersøgelsen.

– Specielt mænd venter til i sidste øjeblik med at handle julegaver. Og så kompenserer de gerne for at de ikke ved, hvad de skal købe, med at give ekstra dyre gaver, siger Anita Borch.

At mange udsætter julehandelen fører til nogle hektiske slutspurtsdage for gavebutikkerne.

– I dagene før jul er der rigtig mange der skal have hjælp på samme tid, noget som af og til giver os udfordringer. Ingen kan lide at stå i kø, og vi gør alt hvad vi kan for at hjælpe vores kunder så hurtigt som muligt. For vores del er slutspurten i julehandlen noget vi glæder os meget til. Vi synes de hektiske dage, hvor der er fuldt tryk på fra vi åbner dørene, er blandt de aller sjoveste, siger Peder Stedal.

Related links

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2014/15 for i alt 5,3 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2014/15 omsatte for i alt 29,8 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark