Gå til indhold
Studiestarten står for døren: Én af tre på PC-jagt

Pressemeddelelse -

Studiestarten står for døren: Én af tre på PC-jagt

Undersøgelse viser at over 30 procent af danskerne kan gå efteråret i møde med en spritny bærbar PC. Her er svaret på, hvor meget danskerne i snit bruger på PC-køb og hvilke egenskaber de først og fremmest er på jagt efter.

I undersøgelsen, som YouGov har lavet for Elgiganten, svarer 30 procent af de adspurgte, at de enten allerede har købt ny bærbar PC til efteråret eller at de overvejer at gøre det.

”Det resultat passer godt med det store tryk, som vi oplever i øjeblikket i forbindelse med studiestarten. Det er faktisk kun julesalget, der kan måle sig med perioden vi er inde i nu her, hvor mange starter på uddannelser og derfor skal bruge en bærbar pc,” siger Henrik Eriksen, der er salgschef i Elgiganten.

Konklusionen i undersøgelsen er altså, at over én million danskere kan komme til at gå efteråret i møde med en ny bærbar PC under armen.*

Bruger 6.000 kr. i snit – hastighed er vigtigst

Tallene i undersøgelsen viser også, at danskerne i snit bruger 6.000 kr. når de skal handle ny bærbar pc.

”Vi ser at vores kunder bruger flere penge på bærbare PC’ere end tidligere, men der er stor forskel på pris på de forskellige modeller. Man kan få gode Windows-PC’er der er billigere end snittet på de 6.000 kroner, mens andre foretrækker en Mac eller high-end PC, der typisk koster lidt mere,” siger Henrik Eriksen fra Elgiganten.

Når det kommer til hvad danskerne lægger vægt på af egenskaber ved deres nye PC, så viser undersøgelsen, at de fleste af os er relativt pragmatiske: Det er helheden der er vigtig - at den kombinerer flere forskellige elementer. Af de specifikke egenskaber er det dog alligevel tydeligt, at de fleste går op i, at den bærbare skal være hurtig.

Tre favoritter blandt PC-kunderne

Salgschefen i Elgiganten fremhæver især tre maskiner, som PC-kunderne i særdeleshed lader til at have fået øjnene op for i denne tid.

”Vi ser at mange er nysgerrige på den anmelderroste Huawei Matebook X Pro, der har fået meget positiv omtale i en række medier på det seneste. Derudover har Ideapad 530s-serien fra Lenovo vist sig populær – formentlig fordi den kombinerer et pænt og robust design, god batteritid og hurtigladning, og kommer i mange varianter, så kunden kan vælge ydelse efter behov. Jeg vil også fremhæve HP Envy X360 13". Her er to af modellerne blandt andet udstyret med SureView, et nyt privatlivs-tiltag, der begrænser synsvinklen for nysgerrige forbipasserende,” siger Henrik Eriksen, salgschef i Elgiganten.

Lader ekstern instans teste PC’erne

Det at vælge hvilken bærbar PC man til syvende og sidst skal købe kan imidlertid være vanskeligt. Elgiganten prøver derfor at give sine kunder en hjælpende hånd.

”Vi ved godt, at det store udvalg af modeller og alle begreberne indenfor PC-verdenen kan virke som lidt af en jungle for mange. Derfor har vi indgået et samarbejde med UL Benchmark, som gennemgår alle vores PC-modeller før de kommer ud i butikkerne og laver en objektiv test af dem. PC’en får så tildelt en kategorisering, der viser hvad de forskellige modeller er bedst til, og dermed bliver det enklere for kunderne at vælge netop den maskine, der passer bedst til dem,” siger Henrik Eriksen fra Elgiganten.

UL Benchmark er en anerkendt global test-aktør, der blev oprettet i 1997. Over 250 PC-magasiner over hele verden bruger deres testmetoder til at rangere forskellige PC’ers egenskaber, og deres PCMark-pointsystem er velkendt i IT-kredse.

* Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er ca. 4.1 millioner danskere mellem 18 og 75 år i Danmark. YouGov-undersøgelsen er foretaget blandt denne gruppe.

Emner

Tags


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2017/18 for i alt 6,2 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2017/18 omsatte for 37,3 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig PD +4527614057