Gå til indhold
Spil-ekspert: Her er computerspillene børnene bør få til jul

Pressemeddelelse -

Spil-ekspert: Her er computerspillene børnene bør få til jul

Er der stor forskel på de forskellige spil, som børn ønsker sig til jul? Og hvilke titler går man efter hvis man vil have sjov for hele familien? Computerspilekspert Bernt Erik Sandnes svarer.

Spillekonsoller og computerspil er gengangere på mange danske børns ønskesedler.

Tal fra en gaveundersøgelse, som Elgiganten har foretaget i år, viser da også, at disse produkter er blandt de yngres absolutte favoritter.

”Vi sælger store mængder af spilleudstyr hvert eneste år, og denne jul har salget været usædvanligt stærkt. Vore kunder har købt fem gange så mange spillekonsoller i år i forhold til i fjor,” siger administrerende direktør Peder Stedal i Elgiganten.

Specialistens klare anbefalinger

Men hvilke spil bør man som forælder vælge til sine børn? Bernt Erik Sandnes har arbejdet med computerspil i en årrække og holder foredrag om spil for unge.

Han har klare anbefalinger når det gælder valg af titler denne jul.

”Præcis hvad du bør købe kommer ofte an på barnets alder. Til de yngste ville jeg gå efter Disney Infinity, Just Dance og Skylanders, og hvis dine børn kan lide lidt mere kreative udfordringer er Minecraft et trygt og spændende valg. For de lidt ældre synes jeg bilspillet The Crew - som netop er lanceret - er lige i øjet. Ellers vil jeg nævne FIFA 15, Mario Kart 8, Super Smash Bros, LittleBigPlanet og Forza Horizon 2. Alle disse titler er gode og sunde spil som passer til de fleste,” siger Sandnes.

Passer spillet til dine børn?

Forældre som er usikre på, hvilke spil der passer til deres barns aldersgruppe, bør lægge mærke til den såkaldte PEGI-mærkning på selve spillet.

PEGI, som står for Pan-European Game Information og som er en fælles europæisk standard for mærkning af spil, blev indført i 2003 og giver information om anbefalede aldersgrænser og spillets indhold.

”I Elgiganten har vi altid været meget optaget af at håndtere salg af spil så ordentligt og ansvarligt som muligt. Det betyder blandt andet at aldersgrænser praktiseres strengt, at PEGI-ordningen altid skal følges, og at vore ansatte får grundig oplæring i hvordan det skal håndteres,” siger Peder Stedal.

Spørg i butikken - snak med barnet

Spil-ekspert Bernt Erik Sandnes mener, at forældre og børn sammen bør sætte sig ned og snakke om spil før man går ud og køber en spillekonsol.

”Det vigtigste er at finde ud af, hvilken konsol barnet og familien kan have glæde af, og om der er muligheder for at kunne spille sammen - det jeg plejer at kalde ”social gaming”. Derefter må man se på, hvilke spil der passer til barnets alder. Her kan det være en god idé at spørge betjeningen i din lokale butik,” siger Sandnes.

Og hvis man vil samle hele familien til spilhygge i julen, så har spil-entusiasten sine klare favoritter.

”Som far til fire er jeg aktivt med og spiller selv, og så er det ofte Mario Kart 8, Super Smash Bros, FIFA 15 samt LEGO-spillene. Min favorit er Wii U-konsollen, som giver op til fem personer muligheden for at spille samtidig og som dermed er specielt velegnet til familiehygge foran skærmen. Bare husk at have controllere nok! Spørg i din butik om, hvilke spil der er gode til at spille flere sammen, ” afslutter Bernt Erik Sandnes.

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2013-14 for i alt 5 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2013/14 omsatte for i alt 26,9 milliarder norske kroner. Der er i Norden i alt 289 varehuse og ca. 9.200 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark