Gå til indhold
Adm. direktør Peder Stedal
Adm. direktør Peder Stedal

Pressemeddelelse -

Rekordstort første halvår i Elgiganten

Elgiganten øger omsætningen med 16% i første halvdel af regnskabsåret 2020/21.

Også julesalget ser ud til at sætte ny rekord. For perioden 1. november til 12. december 2020 ses en vækst på hele 28% sammenlignet med samme periode sidste år.

Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten, siger: ”Det har været et meget anderledes år end vi forventede tilbage i starten af 2020. Ikke kun for os, men bestemt også for vores kunder og samfundet generelt. I takt med Covid-19 udviklingen, oplevede vi, hvordan behovet for teknologi steg. Både for at kunne holde kontakten ved lige med familie, venner og arbejde - men også som noget, der kunne adsprede og underholde os i en vanskelig tid.”

Peder Stedal uddyber: ”Situationen har givet os medvind og betydet at branchen som sådan er vækstet - og samtidig har vi taget markedsandele. Men sandt at sige var vi naturligvis hellere Covid-19 foruden. Det er der ingen tvivl om.”

Tilfredse kunder og sikker handel
I år har kombinationen af varehuse og online handel fungeret virkelig godt. Fuld fokus på håndsprit, mundbind og rigelig afstand har sikret, at Elgiganten har mere end levet op til alle retningslinjer og på den måde givet både kunder og medarbejdere en tryg oplevelse. Men ikke helt uventet har der også været en samlet stigning i onlinetrafikken på 66% - og ikke mindst en markant øget interesse for Klik&Hent.

Peder Stedal forklarer: ”I dag er det vigtigere end nogensinde at kunne tilbyde fleksible indkøbsmuligheder, hvor kunderne selv kan vælge hvor, hvornår og hvordan samtidig med, at de får den gode rådgivning og hjælp, de er vant til. Derfor vil samspillet mellem online, varehuse og dygtig rådgivning fortsætte med at være vores vinderformel - også i fremtiden.”

Til trods for sommerens udfordringer i forbindelse med implementeringen af nyt IT- system i kombination med Covid-19, har Elgiganten oplevet klare forbedringer og en kundetilfredshed, der nu er tilbage på samme niveau som før udskiftningen. Peder Stedal siger: ”Hele 93% af vores kunder har i denne periode været tilfredse med deres besøg og handel med os. Det er jeg virkelig stolt af.”

Flot indsats fra medarbejderne
”Noget andet som jeg er utrolig stolt af, er Elgigantens 2.300 ansatte. Uden det kæmpe engagement og den flotte indsats, som lægges hver eneste dag, ville vi ikke have opnået de samme resultater. I tillæg har vi måtte øge antallet af vores medarbejdere på vores kundecenter, så vi pt. er 50% flere end sidste år for at kunne håndtere alle de henvendelser, vi får. Alle som én har arbejdet under ekstraordinære forhold og med skiftende vilkår og restriktioner på en imponerende måde,” afslutter Peder Stedal.

Elkjøp Nordic
Elkjøp Nordic har oplevet et stærkt 1. halvår af regnskabsåret 2020/21, med tocifret vækst i alle markeder og en stigning til 23,5 mia. NOK. Driftsresultatet steg med 299 mill. NOK til 876 mill. NOK, som er en stigning på 52% fra sidste års rekord.

Kort om første halvdel af regnskabsåret

  • Perioden strækker sig fra maj til oktober 2020
  • Resultatet for halvåret var 3,4 mia. kroner, en stigning på 16% sammenlignet med samme periode sidste år
  • I løbet af 1. november - 12. december er salget steget med 28% sammenlignet med sidste år
  • Online handel steg kraftigt i halvåret med 66%

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemmeelektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 38 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2019/20 for i alt 6,4 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2019/20 omsatte for 41,8 milliarder norske kroner.

Der er i alt 414 varehuse og ca. 10.000 medarbejderei Norden. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Kontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark