Gå til indhold
I første halvår af regnskabsåret 2017/2018 fremviser Elgiganten omsætningsvækst på 7 procent og vokser til over 2,8 milliarder kroner. Det er det største halvår nogensinde. Her Elgiganten i Frederiksberg Centret.
I første halvår af regnskabsåret 2017/2018 fremviser Elgiganten omsætningsvækst på 7 procent og vokser til over 2,8 milliarder kroner. Det er det største halvår nogensinde. Her Elgiganten i Frederiksberg Centret.

Pressemeddelelse -

Rekord-salg og stigende net-handel i første halvår

I første halvår af regnskabsåret 2017/2018 kan Elgiganten fremvise en omsætningsvækst på 7 procent og vokser til over 2,8 milliarder kroner. Det er det største halvår nogensinde.

I sidste regnskabsår 2016/2017 øgede Elgiganten omsætningen med 7 procent til i alt 5,9 milliarder kroner. Det følges nu op af et stærkt første halvår i regnskabsåret 2017/2018.

”Fra maj til og med oktober øger vi salget med 7 procent, samtidigt med at branchen i øvrigt har haft en hård periode. Vores fremgang skyldes derfor først og fremmest en øget kundetilfredshed og en kraftig salgsvækst indenfor både privat- og erhvervsmarkedet,” siger Peder Stedal, adm. direktør i Elgiganten.

Et efterår med især nye smartphones fra Apple, Samsung, Huawei med flere har bidraget til en øget efterspørgsel på mobiltelefoner, abonnementer og tilbehør, ligesom der også har været stor efterspørgsel på bærbare pc’er.

Salget af gaming-udstyr vækster eksplosivt

Samtidigt fortsætter efterspørgslen på gaming-relaterede produkter med at stige eksplosivt – blandt andet drevet af den store interesse for e-sport.

”Vi kan se, at vores strategiske satsning på gaming er blevet taget enormt godt imod. Vi har udvidet gaming-sortimentet voldsomt og er begyndt at indrette særlige gaming-arealer i vores varehuse med salg af både gaming-pc’er, komponenter, tilbehør og e-sports-merchandise – og det kan vi nu se resultatet af. Det er simpelthen vanvittigt populært,” siger Peder Stedal.

Salgsvæksten i første halvår er fordelt på samtlige salgskanaler og viser, at de fysiske butikker udfylder en vigtig plads for kunderne, men at også e-handlen vækster massivt.

”Vi vækster i samtlige kanaler, men ser den største vækst i vores netbutik, der vækstede med 27 procent. Det sker dog ikke på bekostning af salget i de fysiske varehuse, der også fortsat får flere besøgende. Tværtimod ser vi en stærk sammenhæng mellem øget nethandel og salget i varehusene. Netbutikken er en vigtig destination for research før et køb, men mange kunder ønsker også at komme ud og se, mærke og prøve produkterne før de købes,” siger Peder Stedal.

Stærk start på julehandlen

Den positive udvikling i første halvår er fortsat ind i december, efter en rekordstærk Black Friday, der gav en flyvende start på julehandlen.

”Nu går vi ind i en af årets mest intense perioder, hvor antallet af kunder bliver større og større dag for dag frem mod jul. Sidste år havde vi over 5 millioner kundebesøg i netbutikken og vore varehuse i december, og det kommer ikke til at blive mindre i år,” siger Peder Stedal.

Emner

Tags


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.000 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2016/17 for i alt 5,9 milliarder danske kroner.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen. Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig PD +4527614057

Relateret materiale