Gå til indhold
Juleundersøgelse: Hver anden har allerede købt julegaver

Pressemeddelelse -

Juleundersøgelse: Hver anden har allerede købt julegaver

Stresser du med at få klaret alle gaverne i tid til juleaften? Halvdelen af danskerne hævder, at de allerede er i hus for i år, viser friske juletal.

I undersøgelsen, som er lavet af YouGov, svarer 46 procent af de adspurgte nemlig, at de har færdiggjort gaveindkøbene mindst 14 dage før juleaften. Det betyder at de sidste indkøb blev gjort nu før weekenden.

- Vi har haft rigtig mange kunder forbi vores butikker de sidste to uger, både på net og i de traditionelle varehuse, så dette hænger godt sammen med de rapporter jeg har fået ind. Mange kan nok godt lide at starte tidligt og få gaverne klaret, så de slipper for at stresse frem mod juleaften. Samtidig er der nok også mange som stadig ikke er helt i mål, siger Elgiganten-direktør Peder Stedal.


Tre procent venter helt til sidst

Og tallene fra undersøgelsen viser ganske rigtigt, at mange også har ventet. 51 procent svarer at de ikke plejer at blive færdige med gaveindkøbene før den sidste uge før jul, mens 3 procent siger, at de faktisk ikke får ordnet gaveindkøbene før enten 23. eller 24. december.

- Det allerstørste rush ser vi normalt de 8-10 sidste dage før selve juleaften. Så er der fuld tryk på i butikkerne, en masse biler på parkeringspladsen og hektisk aktivitet i kasserne. Hvis du ikke har mulighed for at få klaret gaverne før disse dage, så kan det være smart enten at komme forbi lige efter frokost – mellem 13-15 – eller hen mod lukketid fra 19-20. Så får du butikken lidt mere for dig selv, siger Peder Stedal.

De ældre er først ude

Elgigantens juleundersøgelse viser også, at det er dem mellem 18 og 34 år der i størst grad venter med gaverne. Blandt denne gruppe svarer hele 55 procent at de ikke er færdige med juleindkøbene før den sidste uge.

Til sammenligning er det bare 49 prosent af dem mellem 55 og 74 år som svarer at de venter så længe med at klare gavekøbene.

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.000 medarbejdere fordelt på 40 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2015/16 for i alt 5,5 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2015/16 omsatte for 33,1 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone.

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S