Gå til indhold
Danskerne er generelt i god tid med julegaveindkøb - over halvdelen har allerede fået dem i hus.
Danskerne er generelt i god tid med julegaveindkøb - over halvdelen har allerede fået dem i hus.

Pressemeddelelse -

Ingen gave-panik: Halvdelen af danskerne har allerede købt julegaver

Stresser du over at få klaret alle gaveindkøbene inden juleaften? Så er du faktisk i mindretal. Over halvdelen af danskerne hævder nemlig, at de allerede er i hus med gaverne, viser friske juletal.

Vi kender alle de klassiske indslag i tv-nyhederne lillejuleaften, hvor de sidste gaver febrilsk indkøbes rundt om i landet.

Men faktisk viser en ny undersøgelse lavet af YouGov, at 55 procent af de adspurgte har færdiggjort gaveindkøbene mindst en måned før juleaften. En trend, som Elgigantens adm. direktør Peder Stedal godt kan genkende.

"Vi har allerede haft rigtig mange kunder forbi vores butikker de sidste par uger – ikke mindst på Singles Day og Black Friday, hvor vi slog alle salgsrekorder. Så undersøgelsen her flugter meget godt med det vi ser. Danskerne er simpelthen ude i god tid, og mange kan nok godt lide at starte tidligt og få gaverne klaret, så de slipper for at stresse frem mod juleaften. Samtidig er det dog også tydeligt, at der fortsat er en del, der stadig ikke er helt i mål med gaverne," siger Peder Stedal.

2 procent venter helt til sidste udkald

Og tallene fra undersøgelsen viser ganske rigtigt, at en del danskere også venter til noget senere på måneden.

15 procent svarer, at de ikke plejer at blive færdige med gaveindkøbene før den sidste uge op til juleaften, mens 2 procent siger, at de faktisk først får klaret julegaveindkøbene et par dage før juleaften.

"Det største rush ser vi typisk i ugen op til juleaften. Så er der fuld tryk på kedlerne ude i vores varehuse, masser af trængsel og alarm på parkeringspladserne og hektisk aktivitet ved kasserne, så jeg kan godt anbefale at være ude i god tid. Hvis man ikke har mulighed for at få klaret gaverne før den sidste uge op til jul, så kan det være smart enten at komme forbi lige efter frokost – mellem 13-15 – eller hen mod lukketid fra 19-20. Så får man butikken lidt mere for sig selv," siger Peder Stedal.

Related links

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.000 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2016/17 for i alt 5,9 milliarder danske kroner.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen. Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S