Gå til indhold
Selv en støvsuger skal rengøres fra tid til anden.
Selv en støvsuger skal rengøres fra tid til anden.

Pressemeddelelse -

Hvad gør du når støvsugeren ikke suger?

Hvis din støvsuger suger dårligt, kan det tyde på at noget er galt. Elgigantens ekspert på støvsugere og rengøringsprodukter, Torben Førsterling, har tips til, hvad du bør tjekke.

Selv en støvsuger har nemlig behov for vedligehold, og helst skal den rengøres jævnligt. Men hvad bør du egentlig holde øje med? 

Salgschef i Elgiganten, Torben Førsterling, har en stribe gode råd til at forlænge støvsugerens levetid.

”Er din støvsuger begyndt at suge dårligt eller laver den mærkelige lyde? Så kan det være på tide at give støvsugeren et indvendigt tjek. Hvis støvsugeren suger dårligt, så skyldes det som regel at filteret er tilstoppet og blokerer luftstrømmene i støvsugeren. Støvsugeren holder som regel længere når den bliver behandlet pænt og hvis du husker at skifte filteret jævnligt. Gerne en gang om året eller ved behov. Lige så vigtigt er det at skifte støvsugerposen før den bliver fuld,” siger Torben Førsterling fra Elgiganten.

Skift filter og støvsugerpose regelmæssigt
Han fortæller, at støvsugeren gerne har et eller to filtre, og at disse bør tjekkes jævnligt. Filterets opgave er at rense luften der kommer ind i støvsugeren for støvpartikler, og efter noget tid vil filteret blive beskidt og fyldt.

Det mest almindelige filter er et mikrofilter, der ligger i samme rum som støvsugerposen. Det andet filter er et hepa-filter. Hepa-filteret hjælper til med at forhindre de mindste partikler fra at komme ud af støvsugeren sammen med luften som skubbes igennem. Dette filter finder du derfor oftest hvor luften kommer ud af støvsugeren.

”Når du køber nye støvsugerposer, vil du få et mikrofilter med. Det kan godt betale sig at skifte det med det samme, så det ikke bliver glemt. Når filteret bliver stoppet, så kommer luften ikke igennem som den skal. Det kan ødelægge motoren hvis den ikke får tilstrækkeligt med luft til at blive nedkølet. Det gælder også for støvsugerposer. Hvis støvsugeren arbejder og luften ikke kommer igennem den stopfyldte pose, så kan den blive varm,” understreger Torben Førsterling, salgschef i Elgiganten.

Elgigantens 6 støvsugertips:

  • Udskift regelmæssigt filteret
  • Udskift støvsugerposen før den bliver fyldt – ikke efter
  • Benyt helst et mundstykke designet til hårde overflader, når du støvsuger trægulve o. lign.
  • Undgå at støvsugeren vælter rundt på hovedet eller støder ind i vægge og møbler
  • Undgå at trække støvsugeren rundt i slangen og undgå at strække ledningen. Brug i stedet stikkontakter i hvert rum i takt med at du bevæger dig rundt
  • Brug indstillingerne på støvsugeren så du får den rigtige ydelse afhængig af, om du støvsuger trægulve, tæpper eller møbler

Emner

Tags


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 38 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2017/18 for i alt 6,2 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2017/18 omsatte for 37,3 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S