Gå til indhold
Høj kundetilfredshed sender Elgiganten til rekordoverskud

Pressemeddelelse -

Høj kundetilfredshed sender Elgiganten til rekordoverskud

Den samlede omsætning i Elgiganten A/S steg med 200 mio. kroner til i alt 5,5 mia. kroner i regnskabsåret 15/16. 10 nye city-butikker overtaget fra Fona er kommet stærkt fra land og kundetilfredsheden når nye højder.

”I regnskabsåret 2015/2016 satte vi omsætningsrekord på 5,5 milliarder kroner og vi fik et driftsresultat på 161 millioner kroner. Det er et stærkt resultat og yderst tilfredsstillende. Samtidig har vi aldrig haft mere tilfredse kunder end nu, og det er klart, at de to ting hænger sammen, ” siger administrerende direktør Peder Stedal.

”Vi har gennem det sidste år udbygget vores position som danskernes foretrukne forhandler af alt inden for elektronik, hvidevarer og småelektriske produkter. ”

”I et hårdt og meget konkurrencepræget marked er jeg glad for at konstatere, at der er fremgang i alle kanaler. Både vores fysiske butikker såvel som vores onlineforretning har haft flot vækst i året der er gået, ” siger Peder Stedal.

Vokseværk hos erhvervsforretningen

Elgigantens salg til virksomheder, Elgiganten Erhverv, er en anden del af forretningen, der har haft vokseværk i det forgangne år.

”Vores erhvervsforretning har haft et rigtig flot år. Vores mål har hele tiden været at bevise, at uanset om man er privat forbruger eller firma, så kan vi tilbyde værdi for pengene, ” siger Peder Stedal.

For at understøtte væksten i erhvervsforretningen er der oprettet en stribe dedikerede erhvervscentre rundt i landets varehuse, hvor der er tilknyttet erhvervskonsulenter, så virksomhedskunderne får en lokal kontakt.

God kundeservice starter med medarbejderne

En væsentlig årsag til årets resultat er kundetilfredsheden, der aldrig har været målt højere på de såkaldte Happy or Not-standere, der står placeret i samtlige butikker rundt i landet. Her kan kunder let give deres mening til kende. Og den har aldrig været mere positiv. Faktisk har kundetilfredsheden nu rundet 90 procent, op fra 88 procent året før.

Det tilskriver Peder Stedal blandt andet også en forbedret intern kommunikation. Kædens over 2.000 medarbejdere har som nogle af de første i Danmark fået introduceret Facebook at Work som nyt socialt intranet.

”Kundetilfredsheden har i år nået nye højder, og jeg er enormt stolt over vores dygtige medarbejdere, der hver dag giver vores kunder gode oplevelser. Det er tydeligt, at vi har fået bedre og hurtigere videndeling og erfaringsudveksling, og det gør os i stand til at reagere hurtigt. Det kommer i sidste ende kunderne til gavn i form af endnu bedre vejledning og hjælp, ” siger Peder Stedal.

Omfattende modernisering af butikker overtaget fra Fona

Næste skridt er ombygning af de 10 nye city-butikker, der for nylig er overtaget fra Fona.

”Kunderne har givet vores 10 nye centrumsnære butikker en rigtig flot modtagelse allerede, og vi kan se, at de nye butikker supplerer vores 30 store varehuse rigtig godt, ” siger Peder Stedal.

Det stopper imidlertid ikke her, fortæller han. Der er nemlig store planer for omfattende moderniseringer af de 10 overtagede butikker.

”I første omgang gjaldt det om at få slået dørene op, så kunderne kunne handle, men vi har en ambition om at ombygge og modernisere samtlige 10 butikker, så de kommer til at være indbydende, friske og med det helt rigtige vareudvalg. Jeg glæder mig enormt til at vise dem frem, når de løbende vil stå klar henover det kommende års tid,” siger Peder Stedal.

Emner

Tags


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.000 medarbejdere fordelt på 40 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2014/15 for i alt 5,3 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2014/15 omsatte for i alt 29,8 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig PD +4527614057

Relateret materiale