Gå til indhold
Hey Google! Nu kommer Googles smarte højttalere med dansk taleassistent til Elgiganten

Pressemeddelelse -

Hey Google! Nu kommer Googles smarte højttalere med dansk taleassistent til Elgiganten

«Hey Google, afspil The Crown på Netflix. Dæmp lyset i køkkenet!» I dag kan du forudbestille Google Home og Google Home Mini hos Elgiganten.

Google Home er en smart højttaler og digital assistent, som du styrer med stemmen. Google Home placeres typisk i stue eller køkken, mens Google Home Mini er en perfekt samtalepartner i dine andre værelser. Nu har Google Home lært dansk - og er klar til at gøre dit hjem til et smart home.

”Dette kommer til at ændre måden vi bruger teknologi på, med vores egen stemme som værktøj,” siger Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten.

Det er en måned siden Google lancerede sin taleassistent på dansk. Den er udviklet over tid for at sikre, at assistenten er rigtigt tilpasset dansk sprog, dialekt, humor og kultur.

Elgigantens direktør glæder sig over at være de første i branchen, der kan tilbyde Google Home på dansk.

”At vi nu kan tilbyde vores kunder smarte taleassistenter er enormt spændende. Vi har set en stærk efterspørgsel på smart-enheder igennem længere tid, og vi er nu klar til at kunne tilbyde denne innovation. Sammen med vores nye tjeneste Google Home setup, kan vi også hjælpe vores kunder med at tage produktet i brug. Google Home vil bidrage til at spare tid og samtidig forenkle hverdagen,” siger Peder Stedal.

Spekulationer om lanceringsdatoen

Der har været mange rygter og forventninger knyttet til, hvornår Google ville lancere sine smarthøjttalere i Danmark, efter at Google-assistenten blev tilgængelig på dansk tidligere i år på smartphones og tablets. Nu åbner Google-chefen op og glæder sig til at Google Home bliver tilgængelig for alle.

“Danskerne tager normalt positivt imod ny teknologi, der kan gøre hverdagen lidt nemmere og spare os tid. Og det er netop, hvad Google Home kan. Vi håber, at mange danskere vil tage den til sig som en integreret del af deres hjem - hvad enten det er til at afspille musik, søge information eller styre lyset og andre smart-home enheder i hjemmet. Det kan forhåbentlig frigøre noget tid, som folk i stedet kan bruge med hinanden,” siger Googles kommunikationschef i Danmark, Jesper Vangkilde.

Forventer stort salg op til jul

Elgiganten forbereder sig på, at salget af Google Home-enheder, som er en del af Elgigantens store fokus på smarte hjem, bliver stort. Vi skal altså ikke blive overraskede, hvis der ligger en taleassistent under juletræet i år, fortæller Elgigantens adm. direktør.

”Vi har stor tro på, at dette kommer til at blive et hit og absolut årets julegave. Når man har omfavnet teknologien, vil man hurtigt vænne sig til, hvordan det er at have sin egen personlige digitale assistent i hjemmet. Og der er jo ingen tvivl om, at det her er et produkt, som ikke bare gør hverdagen lettere – det er samtidig også virkelig sjovt,” siger adm. direktør Peder Stedal fra Elgiganten.

Google Home og Google Home Mini kan forudbestilles fra 9. oktober både på elgiganten.dk og i varehusene.
Fra 24. oktober vil produkterne være på hylderne i Elgigantens varehuse over hele landet.

Lær mere om Google Home her: www.elgiganten.dk/GoogleHome

Related links

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 37 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2017/18 for i alt 6,2 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2017/18 omsatte for 37,3 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S