Gå til indhold
Har du lavet denne vaskemaskine-fejl?

Pressemeddelelse -

Har du lavet denne vaskemaskine-fejl?

Vidste du, at der specielt er én fejl, som danskerne laver, når de går i gang med den nye vaskemaskine? Læs her, hvordan du installerer dit nye apparat rigtigt.


Hvert eneste år sælges der omkring 220.000 nye vaskemaskiner her til lands, noget som betyder at næsten ni procent af alle husstande i Danmark skifter maskine i løbet af året.*

Men det at installere selv kan give udfordringer, og her er det specielt én bommert, som virkelig går igen.

– Den klassiske fejl danskerne begår, når de skal i gang med ny vaskemaskine, er at glemme at tage transportsikringerne ud, før de starter maskinen op for første gang. Gør man ikke det, vil maskinen hoppe rundt under vask og lave mere larm end normalt, siger salgschef for hvidevarer i Elgiganten, Morten Farvin.

Transportsikringer er lange stænger som er skruet ind i maskinen for at forhindre at den bliver skadet under transport.

– Normalt er der to eller fire af den slags sikringer i en ny vaskemaskine, og dem kan man let fjerne selv. Skal man transportere maskinen videre en anden gang, bør disse sikringer skrues på igen. Læser man brugsanvisningen som kommer med det nye apparat, står der tydeligt og enkelt, hvordan man gør det, siger Morten Farvin.

Vand i tromlen er helt normalt

Salgschefen fortæller, at man ikke må tro, at man har købt en brugt vaskemaskine, selv om man finder vand i tromlen efter udpakning.

– Her er der ingen grund til bekymring. Vandet viser bare, at maskinen er blevet testet på fabrikken, så man har været sikker på, at den virker. Det man imidlertid bør gøre, når man modtager maskinen, er at tjekke om æsken den kom i ser hel og fin ud, og om maskinen har buler, siger Morten Farvin.

Næste punkt på tjeklisten for installering er at finde en passende plads til maskinen.

–Hvis der er afløb i rummet hvor maskinen skal stå, kan du selv koble vandslangen til. Vær opmærksom på, at i nogle ældre boliger kan stophanen være smallere end det som er standarden i dag, og så har du brug for en overgang for at få det til at passe. Derefter kobler du afløbsslangen til. Denne har som oftest et buk på sig, der gør at brugt vand som kommer fra vaskemaskinen ikke løber tilbage igen, siger Morten Farvin.

Han mener det også er vigtigt at være opmærksom på, at maskinen står i vater, så den står mest muligt stabilt og dermed kan være mest støjsvag.

Vaskemaskinestativ og små gummifødder

– En god idé her er at sætte små gummifødder under maskinen – små runde gummiunderlag. Maskinen vil så stå endnu roligere og være endnu mere stabil under brug. Ønsker man en lidt mere praktisk arbejdshøjde på maskinen, og har man brug for plads til vaskemiddel og andet, så kan man også overveje et vaskemaskinestativ med kurv under, fortæller Morten Farvin. 

Vaskemaskinen er nu klar til brug, men før man kører på med de store portioner tøj, har Morten Farvin et par sidste tips.

– Første gang man kører maskinen, bør man kun vaske et enkelt håndklæde på almindeligt bomuldsprogram, i det tilfælde at der mod forventning skulle ligge noget gammelt vand i slangerne. En vaskemaskine bør også renses en gang i mellem, og det kan gøres ved at køre den på maksimal varme. På den måde får man skyllet vaskemiddelskuffen, samt fjernet sæberester og andet smuds, siger Morten Farvin.  

* Tal fra Danmarks Statistik - 1. januar 2015 var der 2.636.586 privathusholdninger i Danmark.

Emner

Tags


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2013-14 for i alt 5 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2013/14 omsatte for i alt 26,9 milliarder norske kroner. Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig PD +4527614057

Relateret materiale

Relaterede nyheder