Gå til indhold
På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef
På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef

Pressemeddelelse -

Flyvevåbnet sender dronekampagne i luften fra Elgiganten

I takt med at droner generelt bliver bedre og billigere, er de blevet hvermandseje til leg og professionelle formål. Med udbredelsen kan Flyvestation Aalborg se en bekymrende stigning i antallet af ulovlige flyvninger for tæt på flyvestationen. Det er farligt, og det er med til at sætte Nordjyllands politi på ekstraarbejde med at opsøge de ofte intetanende lovovertrædere og forklare dem reglerne for droneflyvning. Derfor har Nordjyllands Politi og Flyvestation Aalborg udviklet en informationskampagne, der skal hjælpe til, at droneejerne kender reglerne og forstår, hvorfor det er vigtigt at overholde dem.

Morten Valentin Jensen, major og presseofficer i Flyvevåbnet: ”Det er ikke en kampagne imod droner, for vi deler begejstringen også for den slags flyvning. Det er en sikkerhedskampagne. Vi ved fra politiet, at det sjældent er ond vilje, når reglerne overtrædes. Folk kender simpelthen ikke reglerne, og ved ikke, hvor farlige droner kan være, hvis de kommer tæt på fly. Hvis reglerne bliver fulgt, er der til gengæld plads til alle i luftrummet.”

Kampagnen består af informationsmaterialer, der skal nå ud til brugerne i to trin. Det første trin er en video, hvor en pilot og en politibetjent fortæller om reglerne, og hvor dyrt, det kan blive at overtræde dem. De viser også, hvordan selv en lille drone kan ødelægge en flyvinge. Det andet trin i kampagnen er partnerskaber med de er erhverv, der ofte bruger droner, og med de forretninger, der sælger droner. De forretninger, der siger ja til at deltage i kampagnen, vil få udleveret klistermærker med sikkerhedsråd til at sætte på æsken, når en kunde køber en drone. Elgiganten er de første, der har sagt ja tak til at være partner i kampagnen

Martin Albertsen Hansson, varehuschef i Elgiganten, Aalborg: ”Vi vil selvfølgelig gerne være med til at skabe større sikkerhed i luftrummet og bakker derfor fuldt op om kampagnen. Hos Elgiganten gør vi generelt meget ud af at uddanne vores medarbejdere, så de kan give god og kompetent rådgivning om valg og brug af de produkter, vi sælger. Derfor giver det rigtig god mening at indgå i dette samarbejde for at dele viden med vores kunder om sikker brug af droner.”

Kampagnen sættes officielt i gang den 18. maj hos Elgiganten, på Nytorv i Aalborg af Flyvevåbnet og Elgiganten.

Om reglerne for droneflyvning

- Reglerne for droner afhænger bl.a. af dronens størrelse og funktioner
- Generelt handler reglerne om at beskytte mennesker og ikke mindst fastholde et sikkert luftrum
- Droner må ikke komme nærmere end 5 km afstand fra en lufthavn, da den risikerer at kolliderer med fly
- med risiko for tab af menneskeliv
- Der er desuden alders-og forsikringskrav, som skal overholdes
- Overtrædelse kan give bøder - og ved uheld erstatningsansvar


Om kampagnen

- Kampagnen er udarbejdet af Nordjyllands Politi og Flyvestation Aalborg
- Kampagnen består af:
- Video: https://share.ftv.dk/show/8442/5973-hvqfpuqveczc5znf
- Quiz
- Klistermærker
- Flyers
- Partnerskaber med forhandlere samt erhverv, der ofte bruger droner (fx fotografer, ejendomsmæglere og landmålere)

Emner

Kategorier


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevareprodukter i hjemmeelektronik og hårde hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt pa 40 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2020/21 omsatte for 49,8 milliarder norske kroner. Der er i alt 414 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af Currys plc.

Kontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark