Gå til indhold
Fem ting du ikke vidste om opladning af mobilen

Pressemeddelelse -

Fem ting du ikke vidste om opladning af mobilen

Har du nogensinde spekuleret på, hvad der er optimal opladetid for din mobil, om det skader med klatladning eller om den lader hurtigere i fly-tilstand? Her får du svar!

At oplade mobilen er noget de fleste danskere gør dagligt. Alligevel er der en række spørgsmål, som går igen, når danskerne ønsker råd i Elgiganten.

- Vores kunder spørger os i butikkerne om opladning hver eneste uge, og blandt det de spørger mest om er, om der findes en optimal ladetid for mobilen. Her svarer vi, at dette selvfølgelig vil variere fra telefon til telefon – beroende på hvor stort batteriet er - men at et sted mellem 2,5 og 3 timer bør være god ladetid. Her bør man også tjekke vejledningen som kommer med mobilen, siger Michael West, salgschef for Telecom i Elgiganten.

En anden klassiker som mange spekulerer på, er om klatladning af mobilen - altså at afbryde ladningen før batteriet er helt fuldt - er skadelig for telefonen.

- Klatladning er helt fint

- Alle mobiltelefoner som sælges i dag kommer med batterier som tåler såkaldt klatladning og batteriet vil dermed ikke tage skade af at blive ladet delvist op. Det spiller kort og godt ingen rolle, hvordan man vælger at lade batteriet op, siger Michael West.

Han fortæller videre at mobilen faktisk lader hurtigere hvis man sætter den i fly- eller sparestilstand, og hvis man slukker den helt går det endnu stærkere, simpelthen fordi den da bruger mindre strøm undervejs. Hvor stor denne effekt er, vil imidlertid variere fra telefon til telefon.

Kan man bruge iPad-laderen til mobilen?

- Mange spekulerer også på, om man kan lade mobilen hurtigere hvis man bruger en kraftigere lader, for eksempel hvis man lader en iPhone med en iPad-lader. Her er der desværre ingenting at hente. Grunden til det er, at det er telefonen der ”bestemmer” hvor meget strøm den kan tage imod, og laderen vil så tilpasse styrken efter dette. På den anden side så skader det heller ikke at bruge en kraftigere lader, siger Michael West.

Noget der heller ikke vil skade batteriet er at lade det helt op når telefonen er spritny.

- Nej, det vil ikke have nogen som helst negativ effekt på batteriet eller skade det på nogen måde. Så hvis man vil lade en ny mobil helt op efter man har pakket den ud af æsken, så er det helt fint, afslutter Michael West.


Fem hurtige fakta om opladning af mobiltelefon:

- Det skader ikke telefonen på nogen måde at lade den helt op når den er spritny.

- Optimal ladetid varierer fra mobil til mobil men 2,5 til 3 timer bør være passende.

- Klatladning af mobilen er ikke skadelig. Det giver heller ikke øget effekt at vælge klatladning.

- Mobilen kan lade noget hurtigere hvis man slukker den eller sætter den i spare- og fly-tilstand.

- Man lader ikke mobilen hurtigere ved at bruge kraftigere lader, f.eks. iPad-lader til iPhone.

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2013-14 for i alt 5 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2013/14 omsatte for i alt 26,9 milliarder norske kroner. Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Kontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Relateret materiale

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark