Gå til indhold
Elgiganten, Volvo Lastbiler og Gasum tester nu at køre dele af transporterne fra selskabets nordiske distributionscenter på flydende biogas.
Elgiganten, Volvo Lastbiler og Gasum tester nu at køre dele af transporterne fra selskabets nordiske distributionscenter på flydende biogas.

Pressemeddelelse -

Elgiganten i samarbejde med Volvo og Gasum om grønnere transport

Ved at bruge biogas i stedet for fossile brændstoffer reduceres udslip af partikler og CO2 fra koncernens transportlastbiler. "God logistik handler for os ikke alene om at få varerne fra A til B, men også om at de kommer frem på en miljømæssig ansvarlig måde," siger adm. direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Elgiganten, Volvo Lastbiler og Gasum går nu ind i en testperiode, hvor Elgigantens transportpartnere skal køre dele af transporterne fra selskabets nordiske distributionscenter i svenske Jönköping på flydende biogas.

Testen er en del af forberedelserne til Elgigantens nye transportaftaler, som fra og med foråret 2020 vil stille krav om at dele af lastbilparken skal køre på fossilfrie brændstoffer.

”Vi har bestemt os for, at vi skal være førende også indenfor transportområdet. God logistik handler for os ikke alene om at få varerne fra A til B, men også om at de kommer frem på en både socialt og miljømæssig ansvarlig måde. Derfor ønsker vi også, at det sker med så lille negativ påvirkning som muligt på vores fælles miljø. Det er noget vi har haft fokus på siden 2015, da vi lancerede konceptet ”Logistik med hjertet”. Testen med biogasdrevne lastbiler er vigtig for at vi kan tage næste skridt og sænke udslippene fra langvejstransporter, og bidrage til at nå EU-målene i 2030," siger Peder Stedal, administrerende direktør i Elgiganten.

Når Elgiganten nu går ind i nordiske forhandlinger om nye transportaftaler fra foråret 2020, kommer et af kravene til at være, at dele af lastbilflåden skal drives af fossilfri brændsel, hvor blandt andet biogas er en af mulighederne. At det er muligt skyldes Gasums satsning på at bygge et nordisk stationsnet på 50 stationer med flydende biogas frem mod 2020. En af disse skal placeres i Torsvik, lige ved Elgigantens nordiske distributionscenter i Sverige.

”Når toneangivende selskaber som Elgiganten går i brechen for bæredygtig transport, så skal vi være der med infrastrukturen som behøves for at kunne tilbyde et renere energialternativ,” siger Mikael Antonsson, Country Manager Traffic i Gasum.

Biogas reducerer CO2- og partikeludslip og bidrager til en cirkulær økonomi. Sammenlignet med tilsvarende dieselbiler udleder Volvos biogaslastbil 95 procent mindre CO2, ca. 40 procent mindre NOx og 95 procent færre partikler.

Biogas udvindes af organisk affald, og i produktionsprocessen skabes desuden økologisk biogødning som et biprodukt. Det bidrager til den cirkulære økonomi.

Volvo Lastbilers gasbiler drives af 100 procent flydende biogas, der giver helt fossilfri transport. I dag kører der 70-100 daglige transporter fra hovedlageret i Jönköping, Sverige til mere end 250 destinationer i Norden, både direkte til butikker og transporthubs. Håbet er, at testen skal bidrage til reducerede udledninger uden at det har nogen negativ indvirkning på leverancen.

Logistik med hjertet

Elgigantens nordiske transportløsninger skal holde et højt niveau hvad gælder sikkerhed, kvalitet og service. Derudover er der også et stærkt fokus på det, som Elgiganten har valgt at kalde ” Logistik med hjertet”, som handler om transport på en socialt ansvarlig måde.

Her stilles blandt andet krav til, at alle chauffører der kører for Elgiganten fra det nordiske distributionscenter, skal have løn tilsvarende nordiske overenskomster, krav om at chaufførerne taler et nordisk sprog eller engelsk, samt sikkerheds- og miljøkrav, hvor hver transports CO2-udslip måles og følges op. Næste skridt er altså nu at sænke udledningerne fra langvejstransporterne ved hjælp af fossilfrit brændsel for at kunne nå EU-målene inden 2030.

Emner

Tags


Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt på 38 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2017/18 for i alt 6,2 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2017/18 omsatte for 37,3 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 425 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Relateret materiale

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser. Elgiganten er kendte mærkevarer til lave priser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S