Gå til indhold
Danskerne griller for fuld gas – dropper kulgrillen

Pressemeddelelse -

Danskerne griller for fuld gas – dropper kulgrillen

Når danskerne skal grille røde bøffer her til sommer, så sker meget af det på gasgrill, viser nye salgstal fra Elgiganten.

Den traditionelle kulgrill har i mange år været danskernes foretrukne til sommerens kulinariske udfoldelser i haver og parker. Men sådan er det ikke længere, hvis man skal tro de seneste salgstal fra Elgiganten.

På landsplan er andelen af det totale grillsalg nemlig røget over i gasgrillens favør.

Hele 61 procent af grillindkøbene i Elgiganten har således været gasgrill, mens kun 24 procent er kulgrill. De sidste 15 procent står elektriske grill for.

Det er en stigning i andelen af gasgrill på 11 procentpoint fra 50 % sidste år.

Salgschef i Elgiganten Morten Farvin forstår godt, at danskerne er begyndt at foretrække gasgrill når de skal kokkerere ude i det fri i sommerhalvåret.

”Gasgrill er på mange måder en mere bekvem måde at grille på, og er der noget, som vi er blevet vilde med som forbrugere, så er det, at ting skal være lette og enkle at gå til. Og det får man i en gasgrill – du har det hele parat på få minutter og er klar til at grille i et snuptag,” siger Morten Farvin. 

Mange har en opfattelse af, at kød der grilles på gas smager anderledes end på en kulgrill. Det er langt hen ad vejen en misforståelse, mener Morten Farvin. 

”Det er klart, at en kulgrill ryger og derfor dufter på en anden måde, men selve kødet smager altså akkurat ligeså godt, og ønsker man at få den klassiske grill-atmosfære, kan man faktisk købe rygeflis, så man får bekvemmeligheden ved gasgrill men stemningen fra kulgrillen,” siger Morten Farvin. 

Han forudser, at andelen af gasgrill de kommende år vil fortsætte med at stige på bekostning af den traditionelle kulgrill.

Fakta: Fordeling af grillsalget

61 procent køber gasgrill (sidste år: 50 %)

24 procent køber kulgrill (sidste år: 39 %)

15 procent køber elektrisk grill (sidste år: 11)

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2013-14 for i alt 5 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2013/14 omsatte for i alt 26,9 milliarder norske kroner. Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Kontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Relateret materiale

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark