Gå til indhold
Danskerne bliver digitale: Fordobling i salget af nye TV

Pressemeddelelse -

Danskerne bliver digitale: Fordobling i salget af nye TV

Danske forbrugere har for alvor fået øjnene op for de digitale TV. Blandt flere modeller er salget lige nu fire gange så stort som normalt.


Den voldsomme vækst i salget er kommet, fordi TV-udbyderen YouSee nu har slukket de sidste analoge signaler for deres kunder.

”Man kan roligt sige, at danskerne flokkedes om at købe nye digitale TV. Vi sælger lige nu mere end dobbelt så mange digitale TV, sammenlignet med hvad vi plejer – og på nogle modeller er tallet mere end fire gange så højt” udtaler administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Han har ikke set noget lignende inden for salg af TV siden 2009, da man lukkede for det analoge luftbårne TV-signal.


- Vi ser især en stor efterspørgsel på SMART-TV

”Kunderne vil lige nu gerne vide om TV’et er klar til at vise de digitale kanaler, så der er ingen tvivl om, at salget er eksploderet, fordi YouSee har slukket for det analoge signal. Vi ser især en stor efterspørgsel på SMART-TV, og det gamle TV bliver i stor grad skiftet ud med en endnu større model. Derudover er interessen for digitalbokse også stor, da det er en enkel og prisbillig løsning for kunden. Alle TV på hylderne i Elgiganten og på elgiganten.dk kan vise YouSee´s digitale kanaler” udtaler Peder Stedal .

YouSee slukkede for deres sidste analoge signal tirsdag d. 9. februar. Det gjorde de for at gøre plads til nye digitale tilbud. Det betød, at mellem 40.000 og 80.000 danskere blev mødt af en sort skærm, da de tændte for deres TV igår.

Related links

Emner

Tags


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2014/15 for i alt 5,3 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2014/15 omsatte for i alt 29,8 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationsansvarlig PD +4527614057

Relateret materiale