Gå til indhold
17.000 danskere har talt: Dette ønsker vi os til jul

Pressemeddelelse -

17.000 danskere har talt: Dette ønsker vi os til jul

Stor undersøgelse viser at tablets, mobiler og bærbare PC’er er blandt danskerne gavefavoritter til jul. - Vores vigtigste job er nu at hjælpe kunderne med at finde de rigtige gaver, siger Elgigantens direktør.

Resultaterne fra Elgigantens undersøgelse viser, at TV kommer aller øverst blandt danskernes ønsker til jul, efterfulgt af rejser og tablets. Soundbars, trådløse højttalere og spillekonsoller er også blandt favoritterne.

- Elektronik står højt på manges ønskesedler, og hvert eneste år er vores vigtigste job i december at hjælpe folk med at finde de rigtige julegaver. For at nu ud til flest mulig med gode tips har vi også i år fået lavet vores egen julegavehjælper på Elgiganten.dk, siger administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Tipsene i julegavehjælperen er baseret på ønskelister som næsten 17.000 danskere har lavet.

Usikker på hvad du skal købe til jul? Prøv Elgigantens Julegavehjælper her!


- I tillæg til toplisten ved vi, at helse- og velværeprodukter og køkkenudstyr er enormt populære julegaver, sammen med spil og film. Efterspurgte produkter som powerbanks og trådløs lyd bliver nok blandt årets store bestsellers, sammen med smartwatches og aktivitetsarmbånd, siger Peder Stedal.

Mange splejser om gaver

En anden undersøgelse, denne lavet på Facebook, viser at danskerne gerne splejser om gaver som skal ligge under træet den 24. december.

- Vi ønsker jo alle at glæde så mange som muligt juleaften, og så kan det at splejse om gaverne være en meget fin løsning. Vores undersøgelse viser, at så mange som 87 procent af os gerne splejser om julegaver og at ca. halvdelen vælger at gøre det ofte, siger administrerende direktør i Elgiganten, Peder Stedal.

Undersøgelsen viser også, at næsten 50 procent af os har tippet andre om, at de kan gå sammen og splejse om gaver vi selv ønsker os.


Dette er danskernes top 10-liste over elektronikprodukter de ønsker sig til jul:


1. Smart-TV: Elgiganten har oplevet en fordobling i TV-salget i december de sidste år. Smart-TV får du fra ca. 3.000 kroner.

2. Tablet: Har været en meget populær julegave i mange år og kommer til at ligge under tusindvis af juletræer den 24. december. iPad Air 2 og Surface Pro 4 er forventede bestsellers.

3. Bærbar PC: Laptoppen har slået tilbage mod tabletten efter at sidstnævnte var klart hottest gennem de sidste par år. Generelt går trenden i retning ”2-in-ones” med pc og tablet i ét, samt farverige PC’er. Forventede bestsellers til jul er Macbook Pro Retina og Yoga 500. Sidstnævnte kan også bruges som tablet.

4. Smartphone: Samsung Galaxy S6 Edge er meget populæar som julegave, og også Apples iPhone 6S og P8 fra Huawei er forventede bestsellers til jul.

5. Stereoanlæg: Trenden er at danskere vil have multiroom-løsninger, med højttalere i flere rum. Sonos er en forventet bestseller i julen.

6. Trådløs højttaler: Folk vil have ledningsfrie alternativer, og udvalget bliver stadig større. UE Boom 2, Constellation og Jensen Buddy er julens forventede bestsellers.

7. Smartwatches/aktivitetsmålere: Spået til at blive en af julens helt store hits. Apple Watch og FitBit kommer til at være blandt favoritterne.

8. Hovedtelefoner: En varegruppe som er ekstremt populær, og udvalget fortsætter med at vokse: Elgiganten har nu ca. 250 typer i sortimentet! Forventede bestsellers er Beats og Bose QC25.

9. Spillekonsoller: Konsolsalget skyder altid i vejret i ugerne frem mod jul. Xbox One og Playstation 4 er bestsellerne året rundt, og kommer til at være en meget populær julegave.

10. Helse- og velværeprodukter: Sundheds- og fitnessbølgen skyller ind over landet, og produkter til sunde drikke er populære, det gælder fx juicepressere som Slowjuiceren Witt by Kuvings. 

Related links

Emner

Kategorier


Elgiganten er en af Danmarks førende varehuskæder indenfor mærkevare-produkter i hjemme-elektronik og hårde/hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag ca. 2.000 medarbejdere fordelt på 29 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S omsatte i regnskabsåret 2014/15 for i alt 5,3 milliarder danske kroner. Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2014/15 omsatte for i alt 29,8 milliarder norske kroner.

Der er i Norden i alt 390 varehuse og ca. 10.000 medarbejdere. Alle nordiske varehuse forsynes fra det 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af britiske Dixons Carphone. 

Pressekontakt

Ditte Opstrup Andersen

Ditte Opstrup Andersen

Pressekontakt Kommunikationschef PR & Kommunikation +4527614057

Presse, nyheder, billeder og kontakt

Kontakt Elgiganten presse for nyheder, pressemeddelelser, billeder og udtalelser.

Elgiganten
Arne Jacobsens Allé 16 (2 sal)
2300 København S
Danmark