Få vores nyheder på mail

Jule-rush på nettet – men folk foretrækker fortsat butikken

Nyhed   •   Dec 04, 2014 10:00 CET

Danskerne foretager stadig mere gaveresearch på nettet. "Vi forventer det største julerush på vores hjemmeside nogensinde," siger administrerende direktør Peder Stedal fra Elgiganten.

I december sidste år besøgte 4,3 millioner danskere Elgigantens hjemmeside – en stigning på 15 procent fra året før. I år ventes det at endnu flere kigger forbi for at tjekke priser og finde de rigtige julegaver.

- Vi venter 30 procent flere besøgende på vores hjemmeside i december i år end sidste år, og regner dermed med at runde 5.8 millioner besøgende, siger Peder Stedal. 


Hjælp til at finde julegaver

Samtidig med at danskerne tjekker gaveideer på nettet i stadig større grad, viser tal fra Elgiganten, at ni af ti kroner, som bruges på elektronik, lægges i fysiske butikker.

Peder Stedal i Elgiganten tror, at folk i julen vælger varehusene for at få hjælp til at finde de rigtige gaver.

- Vores erfaring er, at man ønsker sig hjælp til at finde de bedste julegaver, og vælge rigtige produkter der passer modtagerne. Vores vigtigste job i december er at hjælpe folk med det, siger Elgiganten-direktøren, som også oplever, at kunderne sætter pris på at julehandle i hygge og behagelige omgivelser med pynt og julemusik.

Blandt de 15 procent, der foretrækker nethandel, er der mange, der vælger løsningen Collect@Store, dvs. bestille på net og hente i butik.

– Det er blevet virkelig populært. 35 procent af netkunderne går nu efter Collect@Store, siger direktøren.

Danskerne elsker elektronik

Elektronik er også i år blandt de foretrukne julegaver for danskerne.

I en ny undersøgelse, som Elgiganten har foretaget, svarer 10.000 danskere på, hvad de ønsker sig til jul. Øverst på ønskelisten står Smart-TV, bærbar PC, smarttelefon og tablet.

- Ellers ved vi at helse- og velværeprodukter og køkkenudstyr er meget populære julegaver. Mobile telefonbatterier og trådløs lyd bliver nok også blandt årets store bestsellers, sammen med wearables, som er aktivitetsarmbånd og smartwatches, siger Peder Stedal.